Čínská kuchyně po česku - Vladimír Příhoda; Miluše Horáčková

Informace o knize 300 receptů

  • Jazyk: čeština
  • EAN: 9788086681382
  • ISBN: 80-86681-38-6
  • Spisovatel: Vladimír Příhoda; Miluše Horáčková
  • Nakladatel: GEN
  • Rok vydání: 2004
  • Počet stran: 180
  • Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
  • Výška: 245,0 (mm)
  • Šířka: 165,0 (mm)
  • Tloušťka: 15,0 (mm)
Obvyklá cena:
199 Kč

Popis

V této knize proto najdete pouze mnohokrát vyzkoušené receptury, tak, jak se za dlouhá léta vykrystalizovaly do svého finálního chuťového i vzhledového efektu. S ohledem na kvalitu, pracnost i možnosti uplatnění pro různé příležitosti jsou rozděleny do pěti kategorií a klasifikovány příslušným počtem hvězdiček. A čím se tato kuchařka liší od jiných? Většina u nás vydávaných kuchařek jsou spíše pouhé receptáře, které se s oblibou chlubí množstvím předpisů. Mnohé si též libují v nákladných a exotických surovinách, které se u nás vyskytují sporadicky, nebo vůbec nejsou. Zkuste např. sehnat sušené ústřice, vodní kaštany, hřebenatky, abalone, žabí stehýnka, mořské okurky, čerstvé lotosové listy, vlaštovčí hnízda, mořská ouška apod. V honbě za množstvím receptur a orientálních rarit se v mnohých publikacích většinou zapomíná na to nejdůležitější, co čínskou kuchyni dělá opravdu "čínskou". Je to především filosofie a mimořádná péče o vzhled jídel. Proto autor počet receptur značně omezil a suroviny vybral především s ohledem na jejich běžnou dostupnost a cenovou přijatelnost. Mimořádný důraz naproti tomu klade na technologii výroby, kterou považuje za základní kámen úspěšného čínského vaření.